ГУР про розгром "вагнерівців" у Малі: повстанці отримали потрібну інформацію

ГУР про розгром

Представники української розвідки оцінюють вдалу акцію туарезьких повстанців проти сил російської ПВК "Вагнер" у Малі як таку, що може мати вплив на всю рф. Розвідувальне відомство також натякає на можливість подальших подій у цьому контексті. Про це представник ГУР Андрій Юсов.

"І ось сьогодні весь світ бачить: це, власне, вже не той потенціал, і можливості росії вже далеко не ті", — додає він.

Повстанські сили здобули не лише цінні відомості, а й інші ресурси, що уможливило їхню перемогу над бойовиками "вагнера". Хоча конкретика залишається нерозкритою, було натякнуто на подальший розвиток подій.

На думку Юсова, рф використовувала найманців з "Вагнера" як інструмент для вирішення своїх геополітичних та економічних завдань. Проте після нищівної поразки цього угруповання в Малі їхня ефективність як засобу досягнення російських цілей значно знизиться.

"І ось сьогодні весь світ бачить, що власне це вже не той потенціал і можливості Росії далеко не ті. А це означає, що нових замовлені і розрахунку на них як на точний інструмент вирішення проблем в регіоні буде менше", - додав представник розвідки.

При цьому нагадав, що "вагнерівці" на африканському напрямку розгорнули "активну діяльність" й намагаються "вирішувати" на континенті геополітичні, економічні питання, змінювати або підтримувати ті чи інші уряди. 

Нагадаємо, російські загарбники у понеділок, 29 липня, завдали удару по Торецьку і Гродівці Донецької області, в результаті загинули чотири людини, ще троє отримали поранення. Про це повідомляє очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки затримала ще шістьох громадян України, які поширювали заклики на підтримку війни рф проти нашої держави та виправдовували воєнні злочини рашистів. Про це повідомили в СБУ.

 

 

Головне