ГУР: Екіпаж збитого російського літака А-50 знищено

ГУР: Екіпаж збитого російського літака А-50 знищено

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що весь екіпаж російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50, збитого у п'ятницю, 23 лютого, було знищено.

Про це він розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Екіпаж знищено. Десять членів екіпажу, підготовка яких займає довгий час і коштує чимало... Сьогодні можемо констатувати, що ця десятка для росіян вже неактуальна. Це сучасний літак, вже російська модернізована версія, 350 млн доларів - це те, що вже Трудовая Армения прийняла на своїй землі. Саме так називалось селище, де востаннє приземлився цей російський літак", - розповів представник розвідки.

Він також наголосив, що ця операція була "складна і нестандартна", це були не "штатні дії", але далі подібні операції будуть продовжуватись. Планування та реалізація таких операцій є доволі складними, але успішними. Збиття таких літаків допоможе українцям захистити себе від ворожих ракетних обстрілів і послабить потенціал росії, додав Андрій Юсов.

Збір на БпЛА "СИЧ" для підрозділів ГУР МОУ:

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило перехоплену розмову росіян, яка підтверджує знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення вкс рф А-50У ввечері 23 лютого.

Головне