Гуменюк розповіла, як росіяни готувались до масованого удару по Україні

Гуменюк розповіла, як росіяни готувались до масованого удару по Україні

За день до здійснення чергового масованого ракетно-авіаційного удару із залученням близько 100 одиниць ракет та "шахедів" росіяни проводили дуже потужну аеророзвідку. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк.

"Ніч характеризувалась тим, що ворог проводив дуже потужну аеророзвідку. Знову застосовував максимум безпілотників - ми нарахували 140 розвідників в нашій зоні відповідальності. Це знов говорить про те, що нам потрібен РЕБ, тому що необізнаний ворог не може наводитись, не може проводити масовані атаки. Застосування РЕБ на нашій ділянці дуже високо оцінюють і самі вороги. У своїх пабліках вони пишуть, що не кожен дрон долітає до середини Дніпра, коли працює українська радіоелектронна боротьба", - зазначила вона. 

Гуменюк зазначила, що цієї ночі окупанти потужно атакував Україну, спрямовуючи різну зброю з різних напрямків. В межах операційної зони ОК "Південь" ворог скеровував "шахеди" переважно на Миколаївщину і на Криворіждя Дніпропетровської області.

"Це знову була атака на енергетику. Очевидно, ворог намагався уразити якомога більше таких об'єктів і зокрема на Криворіжжі у них не вдалось влучання, але є пошкодження об'єкту енергетики у Криворізькому районі. Поранений працівник", - зазначила речниця ОК "Південь".

В цілому цієї ночі було ліквідовано сім дронів в операційній зоні Сил оборони півдня. Решта засобів повітряного нападу вийшла далі і по них працювали вже інші оперативно-стратегічні угруповання військ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час масованого ракетно-авіаційного удару, який росіяни скоїли у ніч на 29 березня, постраждали відразу три теплоелектростанції ДТЕК.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Головне