Гуменюк пояснила, чому ракетних ударів рф по Україні останнім часом поменшало

Гуменюк пояснила, чому ракетних ударів рф по Україні останнім часом поменшало

Окупаційна армія рф стала менше використовувати ракети для атак по Україні, оскільки намагається їх накопичити "в конкретних цілях". Ймовірно йдеться про підготовку росіянами до настання осінньо-зимового періоду, а саме до завдання ударів по українських енергоінфраструктурі, зазначила в ефірі марафону "Єдині новини" речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк. 

"Вони можуть накопичувати їх з конкретною метою. Це може бути пов'язано з підготовкою до так званих періодів блекаутів", - зазначила вона. 

Гуменюк також нагадала, що попри суттєві запаси ракетного озброєння противник досить активно їх спустошував. Ще одним чинником є складнощі із виробництвом ракет внаслідок запровадження численних санкцій проти рф. 

"Памʼятаємо, що хоч в них і не малі запаси, але вони дуже щедро використовували їх, виробництво хоч і існує, але воно досить ускладнене й уповільнене через санкції", - пояснила речниця ОК "Південь". 

Вона підкреслила, що Україна, усвідомлюючи всі загрози, вибудовує захист і співпрацюю і союзникам для посилення ППО. 

"Крім того, є  розуміння того, що їм потрібна злагодженість для проведення таких атак,а а умовах збиття верхівки Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі", - додала Гуменюк. 

Нагадаємо, у Міненерго підрахували точну кількість влучань по енергооб'єктах під час опалювального сезону 2022-2023 року. За даними відомства з 10 жовтня по кінець березня  було зафіксовано 271 "прильотів" по обʼєктах енергосистеми. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр енергетики Герман Галущенко днями заявив, що українська енергосистема готова до проходження прийдешнього опалювального сезону 2023-2024. При цьому він наголосив, що наша енергетична система, враховуючи наявний енергетичний мікс, є кращою за ті, що має низка європейських країн. 

 

 

 

 

 

Також є розуміння, що військам РФ потрібна додаткова злагодженість стосовно таких атак. А з цим у противника могли виникнути складнощі після удару Сил оборони України по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі у Криму, додала Гуменюк.

"Необхідно проводити навчання пілотів, злагодження з морськими ракетоносіями тощо. А в умовах збиття "верхівки" Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі", - пояснила вона.

Головне