Збивають ракети та "Шахеди": хто підстраховує ППО в тилу

Збивають ракети та

Кореспондент телеканалу "Ми-Україна" розповів, хто підстраховує ППО в тилу та як Вінницькі нацгвардійці з кулемета поцілили у ракету вагою майже 2,5 тонни.

На фото – крила ракета великої дальності класу повітря-земля. На Вінничині її "приземлили" нацгвардійці. Якби не поцілили, вона могла б розтрощити будинки або об’єкти критичної інфраструктури. Її довжина майже сім метрів, а вага майже 2,5 тонни. Такі ракети та "Шахеди" наші військові збивають в тилу з кулеметів та БТРів.

Під час тривог наші хлопці підстраховують ППО в тилу. На позиціях працюють вдень і вночі. "Шахеди" та ракети відстежують приладами нічного бачення та потужними прожекторами.

"Ми використовуємо і лазерні указки. Ми освітлюємо небо і бачимо, де він летить", - розповів військовослужбовець.

Захисники кажуть, що допомагають і звичайні автомеханіки, які вдосконалюють джипи військових, з яких збивають ракети та "Шахеди".

Щоб зробити одну турель (установка для кріплення кулемета) треба три дні. Автомеханіки, як і наші захисники, працюють цілодобово, бо перемога не може чекати.

Нагадаємо, чергова масована ракетна атака по Україні розпочалась від ранку п’ятниці, 10 лютого. Російське окупаційне військо здійснило дві хвилі пусків ракет.

В “Укренерго”  повідомили про влучання в низку об’єктів високовольтної інфраструктури. За даними компанії, ушкодження енергооб’єктів відбулись на сході, заході та півдні країни. У зв’язку із “прильотами” в кількох областях були перебої з електропостачанням.  Ця масована ракетна атака на енергосистему стала вже 14-ою за рахунком.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський створив у Чернігові міську військову адміністрацію.

Головне