Грузинський суд оштрафував ЗМІ, які не показали агітаційний ролик керівної партії

Грузинський суд оштрафував ЗМІ, які не показали агітаційний ролик керівної партії

Тбіліський міський суд оштрафував ЗМІ за відмову показати в етері передвиборчий ролик партії "Грузинська мрія", який зображує зруйновані війною українські міста.

Про цей йдеться у заяві Formula.

Три грузинські телеканали — Formula, Mtavari та TV Pirveli — були оштрафовані за відмову транслювати агітаційний ролик, створений правлячою партією "Грузинська мрія". Ролик зображує українські міста, знищені під час російського вторгнення, з написом "Ні війні", що супроводжується кадрами з Грузії та закликом "Обирай мир".

Тбіліський суд зобов'язав телеканали сплатити штраф у розмірі 5000-5500 ларі (приблизно 1840-2000 доларів США) та задовольнив вимогу Національної комісії з комунікацій, яка зобов'язує ЗМІ все ж показати цей ролик в ефірі.

Згідно із законом країни, за місяць до виборів грузинські телеканали зобов’язані надавати безплатний рекламний час усім партіям, представленим у парламенті. На це виділяється щонайменше 7,5 хвилин протягом кожних трьох годин ефіру.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України засудило використання в політичній рекламі "Грузинської мрії" зображень українських міст. Там наголосили, що вважають такі дії неприпустимими.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі теж розкритикувала таке оформлення банерів.

"Я ще не бачила нічого настільки ганебного, настільки образливого для нашої культури, традицій, історії, віри... Як жалюгідно марно і безсоромно пропонувати своєму народу плакат, виготовлений у кузні КДБ!" — написала вона на Facebook.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз вирішив призупинити зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду у відповідь на дії та риторику правлячої партії Грузії.

Головне