Грузинська опозиція та президентка країни відмовилися визнавати результати парламентських виборів

Грузинська опозиція та президентка країни відмовилися визнавати результати парламентських виборів

Опозиційні політичні сили Грузії, зокрема "Коаліція за зміни" та блок Міхеїла Саакашвілі "Єдність - Національний рух", заявили, що не братимуть участі в роботі нового парламенту, наголосивши, що результати виборів є сфальсифікованими.

Про це повідомляє "Ехо Кавказа" та "Радіо Свобода".

Лідерка "Коаліції за зміни" Нана Малашхія оголосила про відмову від парламентських мандатів, звинувачуючи уряд у викраденні голосів виборців. Її підтримала лідерка "Єдності" Тінатін Бокучава, підкресливши, що блок також не визнає виборів.

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав опозицію до бойкоту парламенту та підтримав масові протести.

"Звичайно, ніхто не має входити до парламенту! Зараз не час посипати голову попелом через те, як нас обдурили. Зараз настав час великих протестів, щоб показати світові, що ми боремося за свободу і що ми - народ, який не терпітиме несправедливості", - заявив Саакашвілі.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі також виступила із жорсткою критикою, назвавши вибори "гібридною війною" проти грузинського народу, організованою за підтримки російських сил. Вона звинуватила владу в обмеженні конституційних прав громадян, підкресливши, що ці вибори були "тотально сфальсифіковані" і їхні результати не можуть бути визнані.

"Це те саме, що визнання підпорядкування Грузії росії. Ніхто не може забрати в Грузії європейське майбутнє", - наголосила Зурабішвілі.

Нагадаємо, міжнародні спостерігачі заявили про тиск на парламентських виборах в Грузії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, після підрахунку 97% голосів на парламентських виборах у Грузії, проросійська партія “Грузинська мрія” отримала 54,24% підтримки, однак опозиційні партії не визнають результатів виборів.

Головне