Грузини не допустять проросійськи налаштований уряд, - президентка Зурабішвілі

Грузини не допустять проросійськи налаштований уряд, - президентка Зурабішвілі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі висловила впевненість у тому, що населення країни не допустять у владу проросійське керівництво. Особливо, за її словами, це видно в час виборів, пише "Грузія Online".

"Громадяни та суспільство Грузії не допустять проросійського уряду – правлячу партію, якщо вона буде яскраво проросійською. Тож ніхто не сміє", - цитує видання Зурабішвілі.

Лідерка країна нагадала, що прем'єр Іраклій Кобахідзе, хоч і критикував Захід, однак перший закордонний візит після виборів здійснив у Брюссель.

"Наш новий прем'єр, який відзначався тим, що не залишав представників Заходу, прикрашав їх такими словами, куди він поїхав? - До Брюсселя. Кого приймає першим? - Послів ЄС. Його остання поїздка як голови партії була до Пекіна. Це ті знаки, які цікаві", - наголосила вона. 

Як відомо, чергові парламентські вибори у Грузії заплановані на 26 жовтня 2024 року. 

Нагадаємо, минулого місяця президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що у її країни століттями один ворог - росія, але багато хто не усвідомлює цього і досі: "немає звідти жодного знаку, який вказував би на те, що росія має свідомість або бажання встановити рівноправні стосунки зі своїми сусідами".

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряд Грузії заборонив президентці країни Саломе Зурабішвілі відвідати Україну 22-24 серпня. Згідно із законодавством Грузії, глава держави має право здійснювати закордонні візити лише за погодженням з урядом.
 


 
 
 

Головне