Грузія офіційно попросила Україну видати їй одного з урядовців часів Саакашвілі

Грузія офіційно попросила Україну видати їй одного з урядовців часів Саакашвілі

Уряд Грузії вимагає від Києва видати двох чиновників часів президентства Міхеїла Саакашвілі, які зараз перебувають на території України. Про це повідомили в урядовому порталі країни.

Йдеться про Зураба Адеішвілі, який працює начальником Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу генпрокурора.

Обидва чиновники очолювали авторитарний режим попереднього уряду Грузії, який забрав життя, здоров'я та благополуччя багатьох людей.

На батьківщині його звинувачують у незаконній конфіскації винного заводу та захопленні телекомпанії "Іберія".

"Уряду Грузії незрозуміло, чому український уряд ухвалює такі рішення, які спрямовані на штучне відділення двох дружніх країн та народів один від одного", – зазначено у заяві.

Грузія вважає, що для "нормалізації відносин" Україна має видати вищезгаданих чиновників.

Нагадаємо, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі висловила впевненість у тому, що населення країни не допустять у владу проросійське керівництво. Особливо, за її словами, це видно в час виборів, пише "Грузія Online".

"Громадяни та суспільство Грузії не допустять проросійського уряду – правлячу партію, якщо вона буде яскраво проросійською. Тож ніхто не сміє", - цитує видання Зурабішвілі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія виробляє 250 тисяч снарядів на місяць, що майже втричі більше, ніж США та Європа виробляють для постачання в Україну разом узяті. Про це повідомляє видання CNN.

Головне