Грози і шквали на заході, спека на півдні: якою буде погода в Україні 10 червня

Грози і шквали на заході, спека на півдні: якою буде погода в Україні 10 червня

Грози та шквали очікуються у західних областях України у понеділок, 10 червня. Також можливі дощі, однак лише короткочасні, і в центральній частині України, повідомила синоптик Наталка Діденко.

"Понеділок, 10 червня. Сильні зливи, грози, град, шквали - в західних областях. Обережно!

У північних областях, на Вінниччині,  Черкащини, Одещині - короткочасні дощі, грози, при грозах можливе шквалисте посилення вітру, град", - зазначила Діденко.

Температура повітря у західних регіонах очікується на рівні 22+26 градусів, однак у Чернівецькій області прогнозується до +30 градусів.

Водночас Діденко додала, що на сході України, а також на Миколаївщині, Запоріжжі і в Криму - без істотних  опадів.

"Спека - на півдні, очікується завтра +30+34 градуси. На решті території України +25+29 градусів", - прогнозує синоптик.

У столиці України новий робочий тиждень почнеться з  короткочасних дощів та гроз. Також можливе шквалисте посилення вітру і град. Температура повітря у Києві прогріється до +26 градусів.

"Погода буде нестійка, стрибуча, яскрава - візьміть парасолі, "корвалоли", від грози заховайтеся, сильна злива може забити стоки і вулиця "попливе", ставте авто десь на узвишші, словом, літо, як літо. Це ще смерчів не видно було.

Сонця вистачатиме, бо такий характер погоди відзначається мінливістю - сонце-дощ, дощ-сонце", - додала Наталка Діденко.

Як повідомляли "Ми-Україна", на півночі Вірменії внаслідок сильних дощів розлились ріки Дебед, Агстев і Ташир. У регіоні зруйновано дороги, затоплено будинки та загинули мирні жителі.

Головне