Гроссі наступного тижня вп’яте за два роки відвідає Запорізьку АЕС

Гроссі наступного тижня вп’яте за два роки відвідає Запорізьку АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі наступного тижня прибуде з візитом до України, щоб відвідати Запорізьку атомну електростанцію. Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

"Генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі наступного тижня відвідає Україну для проведення переговорів на високому рівні та оцінки розвитку подій на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), де ядерна безпека залишається нестабільною", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що Гроссі вже п’ятий раз перетинає лінію фронту, щоб отримати доступ до ЗАЕС. Два роки тому, 1 вересня 2022 року там було створено постійну місію МАГАТЕ для моніторингу ядерної безпеки.

"МАГАТЕ діє швидко, рішуче, і всюди, де виникають загрози ядерній безпеці. Наша проактивна присутність є надзвичайно важливою для стабілізації ситуації. Мій меседж є гучним і чітким протягом усієї цієї трагічної війни: ядерної аварії потрібно уникнути за будь-яку ціну, а ядерну електростанцію ніколи не можна атакувати. Наслідки можуть бути катастрофічними, і ніхто від цього не виграє. Я, як і раніше, сповнений рішучості робити все, що в моїх силах, щоб захистити ядерну безпеку, доки тривають бойові дії", - зазначив Гендиректор.

Як писав "Ми-Україна" раніше, чотири енергоблоки атомних електростанцій тимчасово від'єдналися від мережі через масовану російську атаку 26 серпня.

Головне