Громадяни України використовуватимуть "Дію" як цифровий гаманець в ЄС

Громадяни України використовуватимуть

Українці зможуть використовувати "Дію" як цифровий гаманець в Європейському Союзі. Про це повідомив віце-прем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"У Європі проголосували за створення Європейського гаманця цифрової ідентифікації (EUDI). Держави-учасники консорціуму POTENTIAL повинні представити свої національні гаманці ЄС протягом двох років, а тестування прототипів має завершитися до квітня 2025 року", - зазначив він.

За словами Федорова, Україна - це єдина країна у складі консорціуму, яка поки не є членом ЄС, але вже бере активну участь у процесі формування майбутньої електронної ідентифікації в Європі.

Варто зазначити, що представники Мінцифри беруть участь у пілотному проекті ЄС, де тестуватимуть транскордонну взаємодію "Дії".

Після запуску пілоту в ЄС українці зможуть використовувати там "Дію", а європейці – свої цифрові гаманці в Україні.

"Із цифровим гаманцем можна буде онлайн зручно й безпечно відкривати банківський рахунок, мати постійний доступ до водійських посвідчень у телефоні, користуватися електронним підписом та отримувати електронні медичні рецепти", – наголосив міністр цифрової трансформації.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, сервіс "Дія" у найближчому майбутньому поповниться низкою нових опцій, серед яких шлюб, розмитнення авто та послуги для ветеранів.

Головне