Греція відмовилася передавати України Patriot та С-300: названо причини

Греція відмовилася передавати України Patriot та С-300: названо причини

Греція не передаватиме України системи протиповітряної оборони, про які просив Київ, оскільки не має такої можливості. Про це в інтерв'ю Iefimerida розповів грецький премʼєр Кіріакос Міцотакіс. 

Він пояснив, що ЗРК Patriot та С-300 відіграють "вирішальне значення для захисту власного повітряного простору" Греції.

"Греція підтримувала Україну різними способами, оборонними матеріалами. Однак ми з самого початку заявляли, що не можемо позбутися систем озброєнь, які мають вирішальне значення для наших можливостей стримування", – сказав Міцотакіс.

Водночас посадовець наголосив, що його країна і надалі продовжить відправляти в Україну озброєння та матеріали, які має у надлишкових обсягах.

Як відомо, днями аналогічну відмову Київ отримав і від Польщі. Польський прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск пояснив, що та система ППО, яка розміщена біля Жешува, звідки західна допомога надходить до України, не належить його країні, а є в розпорядженні армії США. Він зауважив, що Польща не маємо в резерві батарей Patriot.

Нагадаємо, голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що ми можемо отримати від Сполучених Штатів Америки систему ППО Patriot. За його словами, США мають один такий запасний ЗРК, який можуть надати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, шведський міністр оборони Пол Йонсон цього тижня заявив, що розглядає можливість відправки в Україну зенітно-ракетного комплексу Patriot

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.