Графіки вимкнення світла сьогодні діятимуть з 16:00 до 24:00, - "Укренерго"

Графіки вимкнення світла сьогодні діятимуть з 16:00 до 24:00, -

У вівторок з 16:00 до 24:00 в усіх регіонах України діятимуть заходи обмеження споживання електроенергії через зростання обсягу дефіциту потужності в енергетичній системі. Про це повідомили в "Укренерго".

Причина - зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі.

Відключення будуть застосовуватись для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб.

Станом на 9:30 вівторка, 20 серпня, споживання електроенергії на 2,1% перевищило показники попереднього дня. Це пов'язано з спекотною погодою у більшості регіонів України.

19 серпня максимум споживання був на 3,9% вищим, ніж у п'ятницю, 16 серпня. Таке зростання приблизно дорівнює потужності двох енергоблоків ТЕС.

Через наслідки російських атак на електростанції наразі немає можливості забезпечити такий додатковий обсяг генерації.

Споживання електроенергії продовжує зростати, що призвело до необхідності впровадження обмежувальних заходів.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня російські війська поцілили по промисловому об’єкту в Тернополі, де зберігалися паливно-мастильні матеріали. Про це повідомили в Тернопільській ОВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби внаслідок російської агресії на Херсонщині були поранені чотири людини, серед них – одна дитина.

Головне