Графіки відключень світла можуть повернутися вже з понеділка: у Міненергетики назвали причину

Графіки відключень світла можуть повернутися вже з понеділка: у Міненергетики назвали причину

Графіки відключень електроенергії можуть повернутися вже з понеділка через спеку. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

У зв'язку з прогнозованою спекою на більшості території України очікується зростання споживання електроенергії, повідомила заступниця міністра енергетики Гринчук. Вона зазначила, що хоча на неділю, 18 серпня, відключень не планується, з початку наступного тижня можливе повернення до графіків обмежень.

Міністерство енергетики буде оцінювати ситуацію та приймати рішення щодо необхідності запровадження графіків залежно від обставин. Гринчук підкреслила, що якщо вдасться забезпечити потреби споживання власними ресурсами, імпортом та аварійною допомогою, графіки відключень не застосовуватимуться.

Представниця Міненерго також закликала громадян до економного використання електроенергії, особливо у години пікового навантаження. Це допоможе збалансувати енергосистему та уникнути необхідності впровадження обмежень.

Нагадаємо, російські військові вчергове завдали удару по цивільній інфраструктурі Херсонської області. Через ворожу атаку люди опинились у пастці у власному будинку. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська продовжують активні бойові дії на всіх напрямках фронту. Від початку доби відбулося 81 бойове зіткнення з українськими захисниками.

Головне