Графік "переїдає": в Україні зафіксовано новий рекорд споживання електроенергії

Графік

Українська енергетична система у середу, 10 січня, зафіксувала небувалий досі обсяг споживання. Його ранковий рівень на понад 2% перевищив той, що був напередодні, інформує "Укренерго". 

У компанії наголосили, що фахівці від ранку намагаються балансувати роботу енергосистеми та закликали українців допомогти. Для розваження системи споживачам радять економно використовувати ресурс. 

Як зменшити споживання електроенергії: поради від "Укренерго"

  • обмежити застосування кондиціонерів та обігрівачів для опалення, особливо у пікові години; 
  • відмовитись від одночасного увімкнення в мережу потужних електроприладів, таких як праска, "пралка",бойлер та пилосмок; 
  • вимикати освітлення в кімнатах та приміщеннях, де нікого нема;
  • бізнес закликали обмежити підсвічування вивісок а вітрина, а тако зменшити освітлення гірлянд. 

"Ці прості правила допоможуть не лише зменшити навантаження на енергосистему нашої країни, але й зекономити гроші. Менше споживаєте, менше платите", - наголошує компанія. 

В Укренерго нагадали, що рівень споживання електрики взимку візуально схожий на кота, якого в компанії прозвали "Графіком". Вуха улюбленця є піковими добовими показниками - саме в ці проміжки вранці та ввечері енергосистемі найважче. Простір між вухами демонструє скорочення обсягів споживання в денний час доби. 

"Будь ласка, не перегодовуйте Графіка", - закликають фахівці компанії. 

Нагадаємо, вранці "Укренерго" спрогнозувало незначний дефіцит електроенергії 10 січня через нарощування споживання. Для покриття потреб енергосистеми задіяно всю потужність електростанцій, які наразі працюють у системі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці грудня Кабінет міністрів скасував мораторій на відключення від комунальних послуг та нарахування пені за борги.

Головне