Готував ракетні удари по Кіровоградщині: СБУ затримала агента фсб

Готував ракетні удари по Кіровоградщині: СБУ затримала агента фсб

У Кропивницькому Служба безпеки України затримала 34-річного місцевого жителя, якого підозрюють у шпигунстві на користь росії. Чоловік збирав та передавав ворогу інформацію про розташування та пересування українських військ. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Агент особливо цікавився позиціями протиповітряної оборони та місцями знаходження логістичних складів ЗСУ. Він систематично об'їжджав місто, шукаючи зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції. Зібрані дані мали допомогти окупантам планувати ракетно-дронові удари, оминаючи українську ППО.

Крім того, підозрюваний стежив за переміщенням військових колон у напрямку фронту. Для маскування своєї діяльності він проводив розвідку під виглядом звичайних прогулянок, постійно змінюючи маршрути.

СБУ затримала зловмисника під час спроби розвідки поблизу військового об'єкта. У нього вилучили телефон з фотографіями військових об'єктів та анонімним чатом для зв'язку з ФСБ.

Нагадаємо, наглядова рада АТ "Українська оборонна промисловість" призначила Олега Гуляка новим генеральним директором "Укроборонпрому".

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч з 20 на 21 вересня вчергове атакували Україну ракетним та дроновим озброєнням. 

Головне