Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу: СБУ затримала агентів рф

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу: СБУ затримала агентів рф

Служба безпеки України здійснила спеціальну операцію, в ході якої затримала агентурну групу фсб рф, що готувала ракетні удари, зокрема, на Київську телевежу та підрозділи Генштабу ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У ході спецоперації в Києві та Одесі було затримано двох агентів ФСБ, які готували ракетні удари на військові частини та об’єкти енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах. Агенти виявили особливий інтерес до армійських підрозділів, що забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, та інформації про Сили оборони на Полтавщині, а також планували атаки на Київську телевежу та столичну ТЕЦ.

Один з російських агентів працював як експедитор в одеській компанії, що постачає продукти харчування для підрозділів Сил оборони, з метою збору розвідданих. Інший агент збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі та однієї з теплових електростанцій, що забезпечує електрикою і теплом столичний регіон.

Ці дані були необхідні російській стороні для коригування або здійснення нових ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

Співробітники СБУ вчасно виявили розвідувальну діяльність російських агентів і документували її. Крім того, були підняті заходи для захисту місць базування Сил оборони та посилення захисту критичної інфраструктури.

На останньому етапі спецоперації обох затриманих агентів було заарештовано "на гарячому", коли вони слідкували за потенційними об’єктами для атак ворога.

Виявилося, що одним із зловмисників є інженер-технолог одеського підприємства харчової промисловості, а іншого завербували через Інтернет кадрові працівники ФСБ. Вилучено мобільні телефони та банківські картки, які свідчили про співпрацю агентів з російськими службами.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, у рф операторів ППО карають за успішні атаки українських дронів по нафтобазах.

Головне