Готували ракетні удари: СБУ затримала подружжя агентів ФСБ

Готували ракетні удари: СБУ затримала подружжя агентів ФСБ

Служба безпеки України затримала подружню пару, яка співпрацювала з ФСБ та готувала координати для нового ракетного удару рф по позиціях Сил оборони в Харківській і Сумській областях.

Про це повідомила пресслужба СБУ 16 липня.

Серед основних цілей агресора були штаби та укріплення підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби.

Також агресора цікавили геолокації логістичних баз та складів з озброєнням і боєприпасами українських військ. Для отримання розвідданих ФСБ залучила свою агентку з Сумщини, яка працювала в Харкові медсестрою в місцевій лікарні. Жінка розпитувала своїх колег про місця базування Сил оборони на Харківщині. До злочинної діяльності вона залучила свого чоловіка, колишнього працівника міліції, який проживав в Охтирці на Сумщині.

На прохання своєї дружини чоловік обстежував прикордонну місцевість, щоб виявити позиції українських захисників. Крім того, він непомітно випитував потрібні відомості у своїх знайомих. Отриману інформацію він передавав дружині через месенджер, а вона звітувала своєму куратору з Москви, якого вже встановила Служба безпеки.

Жінка потрапила в поле зору ФСБ через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлювала в Telegram-каналах. Її чоловік також підтримував країну-агресора і сподівався на окупацію регіону російськими військами. Під час обшуків у місцях проживання затриманих було вилучено мобільні телефони та SIM-карти різних операторів з доказами їхньої злочинної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили російській агентці про підозру. Злочинні дії її чоловіка також були кваліфіковані.

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 років до довічного ув'язнення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Азовському морі 16 липня зафіксовано перебування чотирьох російських кораблів, жоден з яких не є ракетоносієм.

Головне