Готували ракетні удари по Україні: СБУ затримала сім’ю зрадників за роботу на фсб рф

Готували ракетні удари по Україні: СБУ затримала сім’ю зрадників за роботу на фсб рф

Співробітники Служби безпеки України затримали сім'ю, яка працювала на фсб рф та готувала ракетні удари по Україні, а також хоронила останки окупантів під Києвом.

Про це пише пресслужба СБУ.

Кіберфахівці СБУ викрили батька та сина, які планували ракетні удари по столичному регіону України та передавали геолокації базування українських військових, включаючи Сили спеціальних операцій ЗСУ. Вони також подавали інформацію до ФСБ про місця виробництва українських безпілотників.

За отриманою інформацією, окупанти мали намір здійснити точні ракетні удари по об'єктах на території України.

Зрадників затримано під час спецоперації в Київській області. Також були проведені заходи для захисту військових підрозділів та оборонно-промислового комплексу України.

Під час своєї співпраці з ФСБ вони також займалися пошуками останків загиблих російських бойовиків під час боїв за Київ. 

"Фігуранти збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки столичного регіону та хоронили", - йдеться у дописі.

За даними слідства, зрадники раніше працювали у правоохоронних органах, але після звільнення були завербовані ФСБ через їх антиукраїнські погляди.

Згідно з кримінальним кодексом України, зрадникам загрожує довічне ув'язнення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у російському місті Бєлгород вранці 18 березня прогриміла серія вибухів. Обстріл призвів до пошкодження будівель та транспортних засобів.

Головне