Хотів втекти до росії: У Норвегії затримали колишнього "вагнерівця"

Хотів втекти до росії: У Норвегії затримали колишнього

Правоохоронні органи Норвегії затримали колишнього командира ПВК "Вагнера" Андрія Медведєва, який намагався втекти назад до росії.

Про це повідомило видання Barents Observer. Як зазначається, у Норвегії Медведєв просив притулку, але був затриманий, коли намагався перетнути нелегально кордон. Командир "вагнерівців" хотів потрапити на Кольський півострів росії після настання сутінків.

Однак 27-річного росіянина затримали невдовзі після його спілкування з журналістами видання. Чоловік під час розмови був стурбований і говорив, що боїться бути екстрадованим в Україну. Він наголошував, що повернення до росії для нього буде більше безпечним, ніж екстрадиція.

Водночас журналістам "вагнерівець" повідомив, що збирається перетнути кордон, тож шукає людей з автівкою, які могли б його підвезти.

Пізніше того ж дня, як пише видання, Андрій Медведєв відправився до села Гренсе-Якобсельв. Цей населений пункт знаходиться на кордоні з російською федерацією. Кордон проходить вздовж неглибокої річки. Там його, ймовірно, і затримала норвезька поліція.

Довідка.

Андрій Медведєв, колишній командир ПВК "Вагнера", втік з угруповання в 2022 році. Тоді він став відомим після інтерв'ю, в якому розповів про страти найманців ПВК внаслідок відмови воювати проти українських військ. На початку цього року він відправився на Кольський півострів, а звідти перебрався до Норвегії, де і просив про притулок.

У Норвегії росіянина кілька разів затримували: через порушення правил перебування в країні, через п'яний дебошир, за хуліганство та носіння пневматичної зброї. Його також затримували у Швеції - за незаконний перетин кордону країни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія готує нові правила, які обмежать в’їзд та використання в країні зареєстрованих у рф автівок.

Головне