Хотів вступити до "Армії дронів": у Києві затримали агента ФСБ

Хотів вступити до

Правоохоронні органи затримала у Києві агента російської ФСБ, який хотів вступити до школи "Армії дронів". Він збирався шпигувати за українськими військовими.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, чоловік збирав розвідувальну інформацію про спецпідрозділи ЗСУ та СБУ, які спеціалізуються на використанні безпілотників.

Таке завдання мешканець Києва отримав від куратора з ФСБ наприкінці цього літа. Саме тому фігурант хотів вступити до однієї зі шкіл "Армії дронів". Після вступу він збирався дізнатися про полігони - місця проведення навчань курсантів управлінню дронами. Він також мав намір виявити місця базування спецпідрозділів БпЛА та їхніх дронів.

Ця інформація була необхідна російським загарбникам для здійснення прицільних ударів по об'єктах Збройних сил України та Служби безпеки.

Також чоловік обходив вулиці Києва та фіксував місця перебування українських оборонців під виглядом пересічного громадянина. Російські куратори гарантували своєму агенту грошову винагороду за таку "роботу".

Фігуранта викрили та затримали співробітники СБУ, коли він фіксував локацію однієї з київських військових частин. 49-річний чоловік виявився столичним підприємцем, якого завербували близько двох місяців тому дистанційно. Російські куратори знайшли його у російських Telegram-каналах, де він залишав прокремлівські дописи. Киянин спілкувався з окупантами через анонімний чат у месенджері.

СБУ повідомила підприємцю про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ і ДБР ідентифікували командирів російських спецпризначенців і повідомили їм про підозру.

Головне