Готель "Україна" у центрі Києва продали за 2,5 млрд грн

Готель

У рамках великої приватизації готель "Україна", який знаходиться у серці Києва, був проданий на онлайн-аукціоні за 2,5 мільярда гривень, при стартовій ціні 1,047 млрд грн. Покупцем стала компанія "Ола Файн", яка належить Максиму Кріппі.

Про це йдеться на платформі "Прозорро.Продажі".

Після завершення угоди кошти надійдуть до державного бюджету.

Компанія "Ола Файн" спеціалізується на оренді та управлінні нерухомістю. За 2023 рік вона заробила 334 000 грн. Максим Кріппа вже відомий як власник готелю "Дніпро" на Хрещатику та заміського комплексу в Конча-Заспі, який він придбав у 2023 році.

До 2024 року готель "Україна" мав понад 45 млн грн боргів, тому в квітні Кабмін включив його до переліку об'єктів великої приватизації. Готель має шість конференц-залів, переговорні кімнати, 363 номери, укриття для заходів на 50 осіб і паркінг на 80 машин.

Інші учасники аукціону з продажу готелю "Україна" – ТОВ "Аларіт-Пром" Сергія Сподіна і ТОВ "Житомирський Меблевий Комбінат" Вадима Григорʼєва.

У 2023 році дохід готелю зріс майже на 55% до 32 млн грн, згідно з даними YouControl. Минулого року державне підприємство зменшило свої збитки на близько 58% до 11,1 млн грн.

За перше півріччя 2024 року дохід готелю більше ніж подвоївся, досягнувши 24,8 млн грн, в порівнянні з першим півріччям 2023 року. Збитки за ці шість місяців зменшилися в чотири рази, склавши 1,6 млн грн.

Раніше голова Фонду державного майна України Віталій Коваль розповів, скільки в 2024 році Україна має отримати від приватизаці.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Вірменія звинувачила ОДКБ у загрозі нацбезпеці на тлі викриття спроби державного перевороту.

Головне