Гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони

Гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони

Кількість військовозобов'язаних, які оновили свої дані, сьогодні значно перевищує потреби армії, тому гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. Про це повідомив спікер Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

"Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності", - водночас зауважив він.

За актуальними даними, число громадян, які оновили свої військово-облікові відомості, суттєво перевищує поточні потреби збройних сил. Лазуткін підкреслив, що на даний момент відсутня нагальна необхідність у зниженні вікового порогу для мобілізації.

Це свідчить про достатню кількість потенційних військовозобов'язаних у межах існуючих вікових категорій. Таким чином, наразі військове керівництво має достатній резерв людських ресурсів для забезпечення обороноздатності країни без необхідності розширення вікових рамок призову.

Ця ситуація демонструє високий рівень громадянської відповідальності та готовності українців до захисту своєї держави в умовах триваючого конфлікту.

Нагадаємо, пентагон виявив помилки в оцінці військової допомоги, відправленої в Україну, заявлена сума 8,2 мільярда доларів на 2 мільярди доларів перевищувала реальну. Про це повідомляє Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Каліфорнії заарештовано чоловіка, якого звинувачують у навмисному підпалі, що призвів до найбільшої цього року пожежі в штаті. За даними слідства, підозрюваний зіштовхнув палаючий автомобіль у яр, що спричинило пожежу в парку Upper Bidwell поблизу міста Чіко.
 

Головне