Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу оголосив, що залишає київський клуб

Головний тренер

Головний тренер футбольного клубу "Динамо" (Київ) Мірча Луческу заявив, що залишає команду. Про своє рішення він оголосив під час пресконференції ввечері 3 листопада, повідомляє Tribuna.com.

"Всьому приходить кінець. Я 15 років віддав футболу України і на цьому я вирішив закінчити свою кар’єру. Це остання гра ("Динамо" з "Шахтарем" 3 листопада, - ред.). Я попрощався з гравцями "Динамо" і з гравцями "Шахтаря". Дякую українському футболу! Дякую Україні за ці 15 років! Всім бажаю миру, здоров'я та щасливого майбутнього", - заявив румунський футболіст та тренер.

Нагадаємо, Мірча Луческу почав тренувати столичний клуб влітку 2020 року.

Довідка. Мірча Луческу - румунський футболіст та тренер. Більшість ігрової кар'єри провів у "Динамо" (Бухарест), де грав на позиції нападника. 

На посаді головного тренера працював не в одному клубі. Спершу Луческу тренував "Корвінул" (Хунедоара), а згодом став головним тренером румунської збірної з футболу. У 1985 році Луческу був найнятий на посаду тренера "Динамо" (Бухарест). У 1990 році румун очолив італійську "Пізу", а у 1997-му повернувся на батьківщину і почав тренувати "Рапід" (Бухарест).

В Україну Мірча Луческу приїхав працювати у 2004 році. Разом з донецьким Шахтарем він здобув 22 трофеї: вісім чемпіонств, шість Кубків України, сім Суперкубків та Кубок УЄФА.

Після "Шахтаря" Луческу деякий час працював у росії та Туреччині. Однак у 2020 році він повернувся в Україну, де став головним тренером ФК "Динамо".

За час роботи в Україні Луческу неодноразово визнавали кращим тренером.

Як повідомляли "Ми-Україна", донецький "Шахтар" призначив 52-річного Маріно Пушича на посаду головного тренера команди.

Головне