Голова СБУ вперше прокоментував стеженням за журналістами Bihus.info

Голова СБУ вперше прокоментував стеженням за журналістами Bihus.info

Голова СБУ Василь Малюк у вівторок, 6 лютого, підтвердив звільнення з посади голови керівника департаменту захисту національної державності (ДЗНД) Романа Семенченка через резонансний випадок із стеженням за командою видання Bihus.Info. Він наголосив, що дії вчинені його підлеглими є неприпустимими. 

"На жаль, проведення заходів із протидії організованій наркозлочинності призвело не лише до отримання інформації про причетність однієї з операторок редакції до поширення наркотичних речовин, а також мало місце публічне поширення відеоматеріалів. Моя позиція однозначна – не можуть вчинки окремих співробітників перекреслювати всі ті позитивні результати, які має СБУ під час війни. За будь-які незаконні дії має бути покарання", - зазначив Малюк. 

Він підкреслив, що особисто докладатиме максимум зусиль, або кожне українське медіа мало змогу здійснювати свою діяльність вільно.

"Сьогодні ми не просто будуємо оновлену СБУ, а захищаємо демократичні цінності, серед яких – свобода слова і незалежність медіа. Для мене особисто віднині це надпріоритет", - зауважив голова СБУ.

Нагадаємо, 16 січня з'явилися відеозаписи на яких співробітники Bihus.Info вживають заборонені речовини. Засновник проєкту Денис Бігус заявив, що всі співробітники пройдуть тести на наркотики. Вже наступного дня СБУ розпочала розслідування обставин незаконного прослуховування журналістів. Того ж дня співробітники спецслужби провели обшуку у заміському комплексі, де відбувалася зйомка членів команди Bihus.Info. В ході слідчих дій було вилучено жорсткі диски із записами камер відеоспостереження.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 5 лютого журналісти заявили, що їм вдалося ідентифікувати тих, хто встановлював камери відеоспостереження в готельні номери. За операцію, за виявленими ними даними, відповідав Департамент захисту національної державності СБУ. 6 числа в СБУ заявили, що протидія організованій наркозлочинності є одним з напрямів їх діяльності.

Головне