Голова Офісу президента та міністр оборони провели тематичну конференцію щодо шостого пункту Формули миру

Голова Офісу президента та міністр оборони провели тематичну конференцію щодо шостого пункту Формули миру

Голова Офісу президента Андрій Єрмак та міністр оборони України Рустем Умєров спільно з міністром оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом провели конференцію щодо виведення російських військ і припинення бойових дій.

Про це повідомляє міністр оборони України Рустем Умєров.

Зокрема, в ході дискусії були вироблені три головні кроки в рамках шостого пункту Формули миру:

  • Повне виведення російських військ з усієї території України;
  • Відновлення українського контролю над міжнародно визнаними кордонами;
  • Припинення бойових дій без ризику заморожування конфлікту.

 

"Також під час конференції нагадав партнерам другий пункт Плану Перемоги Президента Зеленського, який містить чіткий перелік озброєнь, здатних забезпечити необхідну силу нашої армії на полі бою. План Перемоги, представлений Президентом, - це наша основа для дипломатії. Але щоб дипломатія працювала, потрібна сила на полі бою", - зазначив Умєров.

За його словами, це чітка дорога до миру, який гарантує безпеку Україні та всій Європі. Країні потрібні спільне бачення і спільні дії. Тільки разом здобудемо перемогу та захистимо українські кордони і свободу.

“Без виведення російських військ миру не буде”, - додав міністр оборони України.

Крім того, він подякував всім учасникам конференції за продуктивну дискусію, особливо міністру оборони Литви Лаурінасу Кащюнасу за співорганізацію конференції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, представники України та Болгарії провели перший раунд переговорів, спрямованих на укладення двосторонньої безпекової угоди.

Головне