Голова Нацслужби здоровʼя Наталія Гусак отримала підозру у службовій недбалості на 2 млн гривень

Голова Нацслужби здоровʼя Наталія Гусак отримала підозру у службовій недбалості на 2 млн гривень

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру очільниці Національної служби здоровʼя Наталії Гусак у службовій недбалості на 2 мільйони гривень.

За даними слідства, у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я одне із державних підприємств займалось адмініструванням центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

За результатами цих робіт склали акт здачі-приймання послуг. У документ включили всі роботи згідно договори та інформацію про певний обсяг робіт, які фактично не виконувалися.

Офіс генпрокурора заявив, що Наталія Гусак належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів, аби зменшити загальну суму договору. Через це з державного бюджету зайво витратили 2 мільйони гривень на оплату послуг, які не надавалися. Прокурори провели обшуки, вилучили документи та інші докази.

Як писали "Ми-Україна" раніше, національне агентство з питань запобігання корупції внесло італійську групу компаній Camozzi до переліку міжнародних спонсорів війни

Це рішення ухвалили через те, що компанія продовжує вести бізнес в росії, співпрацює з російським військово-промисловим комплексом (ВПК) та її завод продовжує працювати на території тимчасово окупованого Криму.

Клієнтами Camozzi в росії є саме заводи ВПК агресора, продукція яких активно використовується у війні проти України, а саме ВАТ "Ижорские заводы", ВАТ "Коломенський завод"; ВАТ "Силовые машины"; ВАТ "НПК "Уралвагонзавод" та холдинг "ПетрозаводскМаш".

 

Головне