Голова Національної асамблеї Франції прибула з візитом до України

Голова Національної асамблеї Франції прибула з візитом до України

Очільниця нижньої палата парламенту Франції - Національних зборів - Яель Брон-Піве 28 березня прибула з офіційним до Києва. 

"Приємне прибуття в Україну разом із Валері Рабо, Томасом Гассільюдом і Бенджаміном Хаддадом, щоб підтвердити підтримку Національною асамблеєю українського народу", - зазначила вона у соцмережі Х.

З нею вже зустрівся голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він подякував французькій колезі за безперервну підтримку, яку Україна отримує від Франції.

"Обговорили співпрацю в оборонній сфері. Зазначив, що розраховую на подальше постачання озброєння та військової техніки, а також на започаткування довгострокових проектів із французькими компаніями оборонно-промислового комплексу", - розповів Стефанчук. 

Голова ВР уточнив, що розповів Брон-Піве про нагальну потребу ЗСУ у системах ППО, далекобійній зброї та посиленні авіаційних можливостей.

Також сторони говорили про замороження активів рф та торкнулися теми механізму їх скерування на потреби України. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 28 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розпочав візит до Польщі і вже зустрівся із тамтешнім колегою Дональдом Туском. Перемовини зі польською стороною стосуватимутся зброї для України, блокування вантажних перевезень на кордоні і розвитку торгових відносин та інфраструктури. 

Головне