Голова "Нафтогазу" зустрівся з керівництвом Харкова та області

Голова

Голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов зустрівся з міським головою Харкова Ігорем Тереховим та головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим.

Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу".

"Місто перебуває в постійній загрозі через можливі обстріли. Наше завдання — забезпечити харків’ян та жителів області газом, його розподілом під час цієї зими й, безумовно, теплом", - заявив Чернишов.

Крім того, очільник НАК високо оцінив стан готовності газових мереж Харківщини до початку опалювального сезону. За його словами, взаємодія з місцевою владою відбувається в конструктивному режимі.

"Попри військові ризики, військову реальність, Харків продовжує той можливий розвиток, який може забезпечити в цих умовах. Перебуває в такому стані, що деякі наші міста, які не знаходяться в військових зонах чи прифронтових регіонах, могли б позаздрити роботі місцевої влади в цьому питанні", - наголосив він.

Водночас мер Харкова заявив, що є військові ризики та військові обставини, але наразі регіон на 100% готовий до опалювального сезону. він висловив подяку Олексій Чернишову за високу оцінку роботи комунальних підприємств.

При цьому голова Нафтогазу зазначив, що готовність до опалювального сезону в  області залишається на особливому контролі в умовах війни.

"Готовність Харківської області потребує особливої уваги. Область готувалась до цієї зими протягом попереднього року. Є максимальна підготовка, яку можна було досягти. Працювали громади, працювали керівники громад. Обласна військова адміністрація була постійно долучена. Нині важливо, щоб мешканці Харківської області були забезпеченні постачанням природного газу", - зазначив Олексій Чернишов.

Основний виклик, як додав голова НАК, це воєнні ризики, які існують. Проте з боку газорозподільних мереж, з боку Групи Нафтогаз є відповідна підготовка до реагування в таких випадках, наголосив він.

"Наразі область повністю готова до осінньо-зимового періоду. Після минулорічних обстрілів ми відновили максимальну кількість зруйнованих будівель. І продовжуємо це робити. Потрібно всім абсолютно чітко говорити, що зима буде важкою, ворог буде і надалі тероризувати місцеве населення. Однак ми готові реагувати на надзвичайні події, аби забезпечувати жителів Харківщини теплом", - зазначив голова ОВА Синєгубов.

чернишов.jpeg (1.66 MB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна продовжує транзит російського газу виключно в інтересах ЄС, заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Головне