Голова МЗС ФРН Бербок підтримує постачання ракет Taurus Україні всупереч позиції Шольца

Голова МЗС ФРН Бербок підтримує постачання ракет Taurus Україні всупереч позиції Шольца

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок публічно висловила підтримку стосовно питання передачі України далекобійних крилатих ракет Taurus, що суперечить позиції канцлера Олафа Шольца. Її заява пролунала в інтерв'ю Bloomberg TV. 

Очільниця МЗС та представниця партії "Зелених", зазначила, що причиною у відмові в наданні Taurus є відсутність єдності в коаліції. На пряме запитання про її особисту позицію вона відповіла, що "очевидно" підтримує постачанню Києву цього ракетного озброєння. 

Як відомо, соціал-демократ Шольц неодноразово відкидав передачу Києву "Таурусів", аргументуючи це їх дальністю у 500 км. Це, за його словами, потенційно може втягнути Німеччину у безпосередній конфлікт з рф.

Водночас нещодавно правляча коаліція ФРН дозволила Україні бити зброєю німецького виробництва по території рф та об'єктах країни-агресорки поблизу українського держкордону.

За словами Бербок, нинішні фінансові труднощі Німеччини є наслідком російської агресії проти України, "бо ми думали, що війна ніколи не повернеться на європейський континент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент закликає зняти обмеження на удари західною зброєю вглиб рф

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що Німеччина може змінити своє рішення щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, із закликом надати Україні Taurus неодноразово виступала також очільниця оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн.

Головне