Голова МСЕК на Київщині піде під суд за допомогу в ухиленні від мобілізації

Голова МСЕК на Київщині піде під суд за допомогу в ухиленні від мобілізації

Голова медико-соціальної експертної комісії Київської області звинувачується у видачі фіктивних довідок, що дозволяли чоловікам призовного віку уникати мобілізації та виїжджати за кордон.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Слідчі поліції Київщини та оперативники управління стратегічних розслідувань встановили, що голова міжрегіональної МСЕК активно сприяв ухиленню від призову на військову службу під час мобілізації. Він знав, що у чоловіків, які зверталися до нього, не було об'єктивних причин для отримання інвалідності, однак вносив у документи недостовірні відомості про їхній стан здоров'я. На підставі цих фальшивих висновків комісія надавала групу інвалідності, що ставало підставою для відстрочки від мобілізації та можливості виїзду за межі України.

Під час обшуків правоохоронці виявили у підозрюваного понад 25 000 доларів та 1600 євро, а також копії медичних документів. У вересні 2024 року посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Білоцерківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони обвинувальний акт передали до суду. Якщо його визнають винним, посадовцю загрожує до семи років позбавлення волі з додатковим покаранням у вигляді заборони обіймати певні посади протягом трьох років.

Нагадаємо, оператору відділення офіцерів запасу та кадрів одного з РТЦК та СП міста Одеси повідомили про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних систем.

Як писали “Ми-Україна” раніше, польські фермери знову блокують кордон з Україною. Наразі акція протесту відбувається лише на одному пункті пропуску.

Головне