Голова МКЧХ приїхала в Москву: Лавров поскаржився їй на Україну

Голова МКЧХ приїхала в Москву: Лавров поскаржився їй на Україну

Очільниця Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір'яна Сполярич здійснила дводенний візит до Москви, де зустрілася з головою МЗС рф Сергієм Лавровим та іншими посадовцями. Про це пише Reuters.

Під час зустрічі обговорювалися "ключові питання гуманітарної діяльності" на Близькому Сході, в Африканському Розі, країнах Сахелю, а також у Європі та Азії. Особлива увага була приділена ситуації в Україні. Лавров поскаржився про "численні порушення прав людини в Україні під час війни".

Сполярич наголосила на необхідності для всіх держав "виконувати свої зобов'язання згідно з міжнародним гуманітарним правом", включаючи відвідування військовополонених. Вона також закликала до захисту гуманітарних працівників після загибелі трьох співробітників МКЧХ минулого тижня.

Уповноважена з прав дитини в рф Марія Львова-Бєлова, яка разом з диктатором Путіним розшукуються Міжнародним кримінальним судом, повідомила про зустріч зі Сполярич. За її словами, сторони обговорювали питання возз'єднання російських сімей, діти яких перебувають в інших країнах Європи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 12 вересня у Віролюбівці на Донеччині через ворожий обстріл загинули працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Росіяни накрили населений пункт вогнем артилерії. Трагедія сталася вранці, але президентка МКЧХ опублікувала свою заяву лише ввечері, при цьому жодним словом не згадавши про російську відповідальність за атаку.  Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що МКЧХ "пробив дно" своєю реакцією на обстріл.

 

Головне