Голова Мін'юсту відреагував на розслідування ДБР щодо катування у колонії на Полтавщині

Голова Мін'юсту відреагував на розслідування ДБР щодо катування у колонії на Полтавщині

Міністр юстиції України Денис Малюська підтвердив факти катувань у Божковській колонії №16. 

У себе на Facebook він повідомив, що інформація про побиття в'язнів надійшла ще рік тому. Спочатку вважали, що катування використовували для вибивання грошей. Однак з'ясувалося, що таким чином деякі співробітники намагалися зламати злочинну ієрархію, змушуючи високопоставлених злочинців працювати.

“Злочинці на високих позиціях в ієрархії не працюють і бояться втратити свій статус, якщо почнуть працювати. Їх били, щоб ті взяли швабру і почали прибирати. безумовно, такі дії є катуванням та залишком ще радянських практик насилля у колоніях. толерувати таке не можна”, - написав міністр.

У липні 2023 року було звільнено все керівництво колонії, а новим керівникам дали вказівку зробити установу зразковою. Малюська особисто переконався у поліпшеннях, спілкуючись із засудженими та оглядаючи територію. Він подякував правозахисникам, омбудсмену та ДБР за допомогу в розслідуванні.

Водночас міністр запевнив - Мін’юст надає максимальне сприяння слідству.

Також Малюська попросив вибачення у постраждалих та наголосив, що фото дорогих авто у прес-релізі правоохоронців не мають стосунку до справи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр юстиції Денис Малюська вважає, що в Україні потрібно впроваджувати заходи, які робитимуть "незручним" невиконання військового обов'язку.

Головне