Гнезділову оголошено підозру у дезертирстві за самовільне залишення частини, - ЗМІ

Гнезділову оголошено підозру у дезертирстві за самовільне залишення частини, - ЗМІ

Правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю 56-ї ОМПБр Сергію Гнезділову, який самовільно залишив свою військову частину. Йому загрожує до 12 років в’язниці.

Про це повідомляє "Суспільне".

Військового затримали 9 жовтня співробітники Державного бюро розслідувань. Його дії кваліфікували як дезертирство (ч. 4 ст. 408 ККУ). Суд найближчим часом обиратиме запобіжний захід для нього. 

Сергій Гнезділов — український військовий, громадський активіст та учасник російсько-української війни. Він пішов добровольцем до Збройних сил України у 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми з бронюванням, строки у повістках та призов до 25 років: як змінились умови мобілізації

Гнезділов брав участь у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут.

"Я йду в СЗЧ, до встановлення чітких термінів служби, чи до свого 25-річчя, маючи за своєю спиною 5 років бездоганної солдатської служби. Підкреслю: бездоганної. Надіюсь, цим вчинком вдасться донести до влади та суспільства необхідність розмови та вирішення цієї ситуації. Моя позиція залишається незмінною: ми маємо створити мобілізаційну чергу з числа всіх військовозобовʼязаних українців, і тоді демобілізація стане реальністю", — заявляв він.

Згодом після його заяви у 56-й бригаді призначили службове розслідування, а ОК Захід розкритикувало Гнезділова, заявивши, що "проблема не у кінцевому строку служби, а у тому, що прямо зараз Україні потрібно захищатися, а не займатися громадським активізмом".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада 10 жовтня прийняла урядовий законопроєкт №12023, який дозволяє іноземцям і особам без громадянства України проходити військову службу за контрактом у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії.

Головне