Главі МЗС Угорщини Сійярто передали уламок російського танка, знищеного під Києвом

Главі МЗС Угорщини Сійярто передали уламок російського танка, знищеного під Києвом

Главі Міністерства закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто передали уламок російського танка, який на початку повномасштабного вторгнення знищили під Києвом.

Про це повідомив Укрінформ. Як зазначається подарунок Сійярто вручив керівник американського фонду "Центр допомоги Україні у США" (HUCUS) Олексій Прокопенко.

"Це зроблено в росії, а спалено і перероблено в Україні. Носіть це як брелок з ключами від свого дому, щоб не забути, що таке російський терор. Будь ласка, пам’ятайте уроки історії і те, що несли радянські танки на вулицях Будапешта 1956 року", - зазначив Прокопенко під час зустрічі з Сійярто.

Зустріч керівника Центру відбулася під час Європейської конференції в Гарвардському університеті, що в штаті Массачусетс, США. У конференції також брали участь європейські дипломати та посадовці, студенти і науковці зі США та Європейського Союзу.

У рамках конференції, яка проходить 9 та 10 лютого, проходять панельні дискусії. Вони присвячені політиці Євросоюзу, глобальним економічним проблемам та викликам, ситуації на енергетичних ринках та російській війні проти України. Так Прокопенко розповів, що "риторика під час конференції переважно стосується війни в Україні й допомоги їй як визначального фактора близького майбутнього". При цьому промовці засуджують дії рф, що "свідчить не про втому від України, а про міцну і непохитну підтримку українського народу".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан залишається одним проросійським політиком в Європейському Союзі, заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Головне