Главі МВС Франції надіслали листа зі слідами чуми

Главі МВС Франції надіслали листа зі слідами чуми

У Франції розслідується інцидент з листом, адресованим міністру внутрішніх справ Жеральду Дарманіну.  Попередні аналізи цього порошку виявили можливу наявність збудника чуми.

Про це повідомляє Le Figaro.

27 липня в сортувальному центрі Лонгвік у Кот-д'Орі був перехоплений тривожний лист, призначений міністру внутрішніх справ Франції Жеральду Дарманіну. Як повідомили в прокуратурі Діжона, у пакеті містилися расові образи та чорний порох, який був підданий початковому тестуванню підрозділом поліції з ядерної, радіологічної, біологічної, хімічної та вибухової речовин (NRBC-E). Результати тесту показали слабопозитивний вплив на чуму.

Префектура Кот-д’Ор зазначає, що результати тестування можуть бути хибно позитивними, і наразі проводяться більш глибокі аналізи для підтвердження або спростування початкових результатів. Очікується, що висновки стануть відомі наприкінці 29 липня.

“За фактом публічної образи було відкрито розслідування, яке веде управління злочинів Діжона. Автор(и) цього листа на даному етапі не встановлені”, - йдеться у повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники вчать дітей керувалити БпЛА.

Головне