Глава МЗС Угорщини Сіярто анонсував зустріч з Єрмаком у січні

Глава МЗС Угорщини Сіярто анонсував зустріч з Єрмаком у січні

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто анонсував зустріч з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком у січні 2024 року.

Про це повідомило видання The Budapest Times з посиланням на заяву угорського міністра. Як зазначається, Сіярто та Єрмак провели телефонну розмову, під час якої домовились про зустріч.

Сіярто наголосив після розмови, що підтримка постійного діалогу на високому рівні дає надію на покращення двосторонніх відносин. За його словами, його країна зацікавлена в підтримці співпраці з усіма її сусідами.

"Я з нетерпінням чекаю на нашу особисту зустріч в січні, тому що там ми матимемо можливість обговорити найактуальніші двосторонні питання", - розповів міністр закордонних справ Угорщини на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що Угорщина не відмовиться від своєї "миролюбної позиції".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, угорський прем'єр Віктор Орбан заявив, що на сьогодні не бачить готовності законодавців підтримати заявку Швеції на членство в Північноатлантичному альянсі. Він також наголосив на тому, що стосовно цього питання між Угорщиною та Туреччиною жодних домовленостей не існує.

Головне