Глава МЗС Фінляндії: кордон з рф залишиться закритим

Глава МЗС Фінляндії: кордон з рф залишиться закритим

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що КПП на кордоні з Росією найближчим часом не відкриють. Про це вона повідомила у коментарі Yle.

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен не виключає, що це рішення може бути переглянуте восени.

Нагадаємо, уряд Фінляндії у квітні залишив кордон з росією закритим на невизначений термін, щоб протидіяти гібридній міграційній кризі.

"Поки що кордон (з росією) залишиться закритим", – зазначила глава зовнішньополітичного відомства.

Валтонен висловила думку, що питання щодо кордону може бути повторно розглянуте восени цього року. Однак наразі офіційна позиція Фінляндії залишається незмінною. Це підтверджується і словами прем'єр-міністра країни Петтері Орпо, який раніше зазначив, що на даний момент відсутні умови для відновлення роботи прикордонних пунктів.

Така позиція фінського уряду вказує на те, що ситуація на кордоні з Росією залишається напруженою, і Фінляндія продовжує оцінювати всі ризики та загрози перед тим, як приймати рішення про можливе відкриття кордону.

Нагадаємо, на території тимчасово окупованого Енергодара відбулася реєстрація нового підрозділу російської гвардії. Примітно, що юридична адреса цієї військової частини збігається з місцезнаходженням Запорізької атомної електростанції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Вовчанському напрямку російські сили постійно прагнуть покращити своє тактичне положення, але українські Сили оборони ефективно протидіють цим спробам. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Віталій Литвин, Герой України, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Національної гвардії України.

Головне