Гладковського оголосили в розшук: у чому звинувачують ексзаступника секретаря РНБО

Гладковського оголосили в розшук: у чому звинувачують ексзаступника секретаря РНБО

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського (17 лютого 2015 — 4 березня 2019 рр.). Експосадовця обвинувачують у зловживаннях під час придбання автомобілів для ЗС України.

"Він спільно з ексзаступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується в організації закупівлі в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за незаконно збільшеними цінами", - йдеться у повідомленні НАБУ. 

Через вказані злочинні дії держава зазнала збитків на суму, шо перевищує 17 млн грн.

Як відомо, під варту Вищий антикорупційний суд (ВАКС) Гладковського взяв 19 жовтня 2019 року. Заарештований мав право на заставу у розмірі 10,6 млн грн. Вже 21 числа за фігуранта справи була внесені кошти. Весною 2022 року заставу, внесену за Гладковського передали на користь армії, а йому змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання. Відтоді обвинувачуваний перестав приходити до суду. Антикорупціонери мають дані щодо його виїзду за межі України. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 9 квітня столичний Печерський районний суд визначився із запобіжним заходом військовому, якого підозрюють у вбивстві 16-річного хлопця на станції київського фунікулера. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та постановив застосувати щодо фігуранта справи запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без можливості внести заставу.

Головне