росія не залишає спроб дестабілізувати ситуацію в Молдові, використовуючи "консерви"

росія не залишає спроб дестабілізувати ситуацію в Молдові, використовуючи

російська федерація не залишає спроб дестабілізувати ситуацію в Молдові, використовуючи, зокрема, так звані "консерви". Кишинів уважно стежить за ситуацією у Придністров'ї. Про це заявив голова парламентської комісії з безпеки Молдови Ліліан Карп, інформує News Maker.

"Ми уважно стежимо за тим, що відбувається в Тирасполі. Зараз немає жодної інформації про те, що буде спроба дестабілізувати Лівобережжя. Лідери Тирасполя усвідомлюють у їхніх діях можуть бути наслідки. Ми також постійно підтримуємо зв'язок із місією ОБСЄ, щоб передати необхідні повідомлення та припинити. Дестабілізацію на лівому березі Дністра: "Одне зрозуміло - Москва намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові. Для цього вона задіяє свої "консерви", - зазначив він.

Він наголосив, що влада Молдови стежить і за "деякими політиками в Кишиневі, які працюють у парламенті, які намагаються вжити дій, що збігаються із заявами Москви".

"Ми бачили, що деякі депутати парламенту побували в Москві - Батринча та інші, був у Москві та Ігор Додон, зустрічався з патріархом Кирилом. Зрозуміло, що вони їздили туди, щоб отримати вказівки про те, хто і яку роль гратиме. Тому ми стежимо, що вони роблять, які повідомлення надсилають у громадському просторі і намагаємося зрозуміти їхні подальші дії", - додав Карп.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Молдова надасть Україні нову партію гуманітарної допомоги на понад 250 тисяч євро.

 

Головне