Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за 2,85 мільйона доларів

Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за 2,85 мільйона доларів

Гітара, якою користувався засновник і соліст легендарного гурту The Beatles Джон Леннон, стала найдорожчим інструментом Beatles, який продали на аукціоні. Про це повідомив аукціонний дім Julienʼs Auctions.

12-струнну акустичну гітару Framus Hootenanny знайшли на горищі після того, як вона вважалася втраченою понад 50 років.

Її продали за майже 2,9 мільйони доларів (2,3 мільйони фунтів стерлінгів) через телефонний аукціон у Hard Rock Cafe у Нью-Йорку.

Гітару під назвою Hootenanny вважали зниклою протягом 50 років. Джон Леннон і Джордж Гаррісон використовували інструмент під час запису альбомів The Beatles “Help!” (1965) і “Rubber Soul” (1965).

"Атмосфера в Hard Rock Cafe була напруженою, сповненою очікування колекціонерів і шанувальників музики з усього світу, які зібралися, щоб побачити цю історичну подію. Коли молоток аукціоніста впав, кімната затамувала подих, і остаточна ставка в розмірі 2 857 500 доларів пролунала по всьому простору, закріпивши місце Framus Hootenanny як п’ятої найдорожчої гітари, коли-небудь проданої", – так описали фінал аукціону його організатори.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд затвердив проект угоди між Україною та США, яка дозволить отримати майже 7,9 мільярдів доларів фінансово-економічної підтримки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабінет Міністрів України скасував заборону на експорт певних видів твердого палива, отриманого з кам'яного вугілля. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Головне