Гинуть тільки угорці: Орбан зробив нову заяву про війну в Україні

Гинуть тільки угорці: Орбан зробив нову заяву про війну в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна єдина в Європейському союзі, чиї громадяни нібито гинуть на війні в Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю італійській газеті Il Giornale.

"Угорщина межує з Україною, це не якась війна, а на нашому кордоні. Італія географічно далека, для вас це щось інше. В Україні є громадяни Угорщини з угорської меншини, які воюють разом з українською армією і гинуть, ми єдина країна ЄС, громадяни якої гинуть в Україні", - сказав Орбан.

Він визнав, що "немає жодних сумнівів", що росія розпочала війну в Україні.

"В Україні є угорські громадяни з угорської меншини, які воюють разом з українською армією і гинуть. Ми єдина країна ЄС, чиї громадяни гинуть в Україні. Війну почала росія, в цьому немає сумніву, але ми повинні запитати себе, як діяти. Ми стоїмо на роздоріжжі: або ізолювати конфлікт і знайти дипломатичний шлях, або заглиблюватися у війну. Якщо ми дозволимо Україні завдати удару по росії зброєю, яку також постачає Італія, це матиме наслідки з сильною реакцією росії, і ризик втручання НАТО буде за один крок", – зазначив Орбан.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, партизани зафіксували переміщення позицій окупантів у захопленому Маріуполі, а також перекидання систем ППО до тимчасово окупованого Криму.

Головне