Гетьман: росія щоденно втрачає в Україні близько 1000 солдатів, однак з втратами не рахується

Гетьман: росія щоденно втрачає в Україні близько 1000 солдатів, однак з втратами не рахується

росія щоденно втрачає в Україні не менше 1000 солдатів, однак із втратами окупанти не рахуються. Про це заявив військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі "Ми-Україна".

Він наголосив, що кожного місяця за рахунок контрактників росія поповнює військо десь на 30 тисяч осіб. Всього ж рф залучила на війну в Україні майже півмільйона військ.

"Вони можуть багато людей долучити і нести великі втрати, використовуючи, якщо не м'ясні штурми, то не шкодуючи просто свою живу силу. Зараз більше 1000 втрат щоденно росіяни несуть. Тобто це означає, що вони готові покласти будь-яку кількість людей.

Чи вплинуть ці втрати на боєздатність військ - рано чи пізно вплинуть, хоча зараз у них майже півмільйона військ у війні проти України і щонайменше 120 тисяч підготовлено десь у Сибіру. Вони готувалися доволі тривалий термін, тобто пройшли не умовний курс молодого бійця… Вони планують залучити ще щонайменше 300 тисяч і більше, тобто довести чисельну кількість своїх збройних сил до мільйона", - зазначив Гетьман. 

Як повідомляли "Ми-Україна", українські захисники протягом минулої доби, 4 травня, ліквідували ще 860 російських окупантів. Станом на 5 травня росія вже втратила в Україні 474 260 своїх громадян.

Головне