Герман Галущенко не виключає ймовірність підвищення тарифу на електроенергію для населення

Герман Галущенко не виключає ймовірність підвищення тарифу на електроенергію для населення

Міністр енергетики Герман Галущенко на тлі недавніх обстрілів об'єктів енергетики не виключає підвищення тарифів на світло. Проте наразі немає рішень щодо перегляду тарифів. Про це міністр енергетики заявив в інтерв'ю для Bloomberg.

Причина - руйнування росією української енергосистеми.

" Руйнування були значні — і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися", — зазначив Галущенко.

Україна шукає необхідне енергетичне обладнання по всьому світу — і зокрема в сусідніх країнах — для заміни пошкодженого обладнання.

"Залежно від ситуації в липні-серпні ми будемо просити людей максимально економити", – сказав Галущенко.

Наразі енергетики максимально швидко фокусуються на фіксуванні знищеної інфраструктури, в якому вона стані та яким чином це можна відновити.

Нагадаємо, на фронті найбільш жорсткі бої нині тривають у районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де російські окупанти намагаються прорвати українську оборону. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, минулої доби противник обстрілював Херсон та область, через російську агресію вісім людей дістали поранення. Про це повідомили в Херсонській ОВА.

 

Головне