Генштаб ЗСУ: Яку частку обмежено придатних зараз визнають непридатними до служби

Генштаб ЗСУ: Яку частку обмежено придатних зараз визнають непридатними до служби

Серед обмежено придатних лише 10% громадян є непридатними. Про це під час брифінгу повідомив керівник Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, полковник Роман Горбач.

За його словами, інша частина військовозобов'язаних приблизно порівну ділиться на абсолютно придатних і придатних у певних військових частинах.

Горбач додав, що після того, як із законодавства прибрали такий термін, як обмежено придатний, всі військовослужбовці протягом 9 місяців проходять переобстеження.

"Після того, як із законодавства прибрали такий термін, як обмежено придатний, всі військовослужбовці протягом 9 місяців за відповідним планом, графіком, який складений командуванням Медичних сил, проходять переобстеження. І всі обмежено придатні будуть або придатні до проходження військової служби, або придатні для проходження військової служби у визначених місцях", - зазначив полковник.

Нагадаємо, що за останні 60 днів 75 тисяч українців за кордоном оновили свої дані через застосунок “Резерв+”.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом 2 місяців, з 18 травня по 16 липня 2024 року, 4 690 496 військовозобов'язаних українців виконали свій обов'язок і оновили свої дані відповідно до вимог Закону про мобілізацію.

Головне