Генштаб: Сили оборони атакували чотири військових аеродроми рф у ніч на 14 серпня

Генштаб: Сили оборони атакували чотири військових аеродроми рф у ніч на 14 серпня

Українські сили оборони в ніч на 14 серпня атакували чотири військових аеродроми рф. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Уражено військові летовища "Халіно", "Саваслейка", "Борисоглєбськ" та "Балтимор".

"На цих аеродромах базується армійська авіація, винищувачі-бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35 та інша військова авіаційна техніка противника", – йдеться в повідомленні.

За даними військових, основними об’єктами ураження були склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження.

Основними об’єктами атаки були склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження.

Проєкт "Схеми" публікував супутникові знімки наслідків атаки по аеродрому "Борисоглєбськ" у Воронезькій області. На них видно зруйновані ангари, де могла розміщуватися технічно-експлуатаційна частина, яка ремонтує та обслуговує літаки.

Знімок із наслідками удару опублікував журналіст проєкту "Схеми" Кирило Овсяний. За його словами, на супутникових знімках аеродрому, зроблених сьогодні, 14 серпня, можна помітити пошкоджені складські приміщення аеродрому.

На супутникових знімках також присутні сліди від пожежі. Втім, деталі щодо наслідків атаки на "Саваслейку" поки невідомі.

Нагадаємо, міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас вважає, що вторгнення України в Курську область росії є явним приниженням кремлівського правителя Володимира Путіна. Про це Лаурінас Кащюнас заявив в інтерв'ю виданню LRT.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник Пентагону Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським міністром оборони Рустемом Умєровим. Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі X (колишній Twitter).

Головне