Генштаб: рф засекретила карти мінних полів, тому окупанти підриваються на своїх же мінах

Генштаб: рф засекретила карти мінних полів, тому окупанти підриваються на своїх же мінах

Російські окупанти не мають чітких даних про свої мінні поля, тому часто гинуть на них. Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, російське командування засекретило дані про мінні поля, а штурмовим підрозділам надають інформацію лише за квадратами та без чітких координат. Через це окупанти часто підриваються на своїх же мінах.

"Карти цих мінних полів засекречені, а інформацію штурмовим підрозділам окупантів передається тільки за квадратами і без чітких координат", - розповів речник Генерального штабу.

Також Ковальов додав, що окупанти відмовляються виконувати бойові завдання.

"У районі тимчасово окупованих Кринок Херсонської області один з підрозділів 810 морської піхоти російських окупаційних військ відмовився виконувати наказ і йти на штурм позицій ЗСУ. Мотивували свою відмову російські терористи відсутністю координації з артилерією, поганими погодними умовами і відсутністю розвідувальних даних", - зазначив речник Генштабу.

Як повідомляли "Ми-Україна", росіяни масово мінують громадські місця на тимчасово окупованих територіях півдня України. Зокрема, ворожу міну було знайдено на дитячому пляжі. Через це українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях закликають бути пильними та обмежити пересування потенційно небезпечними місцями.

Головне