Генштаб про ситуацію на фронті: з початку доби на передовій зафіксували 89 атак рф

Генштаб про ситуацію на фронті: з початку доби на передовій зафіксували 89 атак рф

Противник не припиняє своїх спроб просунутися вглиб території України. З початку бойової доби, 23 вересня, ворог здійснив 89 атаки на позиції Сил оборони.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 18 спроб атакувати ЗСУ в районах Воздвиженки, Гродівки, Орлівки та Маринівки. Сили оборони стримують ворожий натиск, всі атаки противника відбито.

На Харківському напрямку російські терористи один раз штурмували позиції українських підрозділів в районі Липців.  

На Куп’янському напрямку ворог атакував позиції чотири рази. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Глушківки та Стельмахівки.  

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи не припиняють атакувати в районах населених пунктів Чернещина, Дружелюбівка, Невське, Макіївка, Діброва, Торське. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили шість ворожих атак, ще шість боїв тривають. Поблизу Федорівки на Сіверському напрямку оборонці успішно відбили одну атаку противника.

На Краматорському напрямку за підтримки штурмової авіації загарбники здійснили чотири атаки позицій Сил оборони поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори та Предтечиного. 

На Торецькому напрямку, активно застосовуючи штурмову та бомбардувальну авіацію, ворог здійснив 13 атак. КАБами завдав ударів по населеним пунктам Щербинівка, Віролюбівка та Костянтинівка, атакував поблизу Дачного, Торецька та Неліпівки. Наразі, п’ять атак зупинено, ще сім боєзіткнень тривають.

На Курахівському напрямку відбулось 20 боєзіткнень, де загарбники намагались просунутися в районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Чотири бої ще тривають.

На Времівському напрямку загарбники чотири рази йшли в наступ на позиції українських військ поблизу Вугледара та Павлівки, біля якої триває бій.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували біля Новоандріївки, штурм успішно відбито, ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки.

Прикордонні райони Сумщини та Чернігівщини продовжують потерпати від російських артилерійських обстрілів, зокрема населені пункти Соснівка, Бачівськ, Мезенівка, Олександрівка та Новомиколаївка. Також зафіксовані авіаудари з використанням КАБів по населеним пунктам Бунякіне, Річки, Волфине, Гірки, Свобода, Бруски, Нова Слобода, Будівельне та Бондарівка.

Авіація ворога скинула три КАБи на територію Курської області рф. Також воєнні рф били по Курську з РСЗВ та ствольної артилерії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російський дрон знову було зафіксовано вночі, 22 вересня, поблизу промислового майданчика Хмельницької атомної електростанції.

Головне