Генштаб про ситуацію на фронті: з початку доби на передовій зафіксували 67 атак рф

Генштаб про ситуацію на фронті: з початку доби на передовій зафіксували 67 атак рф

Противник не припиняє своїх спроб просунутися вглиб території України. З початку бойової доби, 21 жовтня, ворог здійснив 67 атаки на позиції Сил оборони.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 27 спроб потіснити захисників України із позицій в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак противника.

На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 15 разів у бік населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Максимільянівка, Георгіївка, Дальнє, Катеринівка та Антонівка. Наразі відбито вже сім спроб окупантів просунутися вперед.

На Харківському напрямку противник двічі штурмував позиції українських підрозділів у районах Вовчанська та Липців.

На Куп’янському напрямку війська рф двічі атакували Сили оборони в районах Лозової та Вишневого. Наразі триває одне боєзіткнення.

На Лиманському напрямку армія рф здійснила сім атак на позиції українців поблизу Греківки, Новомихайлівки, Петропавлівки та Тернів. 

На Сіверському напрямку відбулось два марні штурми противника. Війська окупантів продовжують шукати слабкі місця в обороні України поблизу Верхньокам’янського та Переїзного. 

На Краматорському напрямку авіація ворога завдала ударів КАБами та НАРами по Пазено, Майському та Часовому Яру.

На Торецькому напрямку противник один раз намагався атакувати українську оборону в районі Торецька. 

На Времівському напрямку відбулось вісім ворожих атак неподалік Богоявленки, Новоукраїнки та Золотого. Наразі три бої тривають.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони поблизу Малої Токмачки.

На решті напрямків без змін.

Крім того, на Курщині від початку доби російські літаки завдали 22 удари 32 КАБами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський 21 жовтня провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, головкомом Олександром Сирським та начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем.

Головне